Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Persiljegrönsaker med skinka

Gör en snabblagad lättlunch med härligt krämig smak på ett kick! Fräs bönor och grönsaker i några minuter före du tillsätter grädde, maizenaredning och finhackad, vitaminrik persilja. Duka fram dina goda persiljegrönsaker med rökt skinka och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snoppa och skär bönorna i bitar. Skrapa eller skala och skär späda morötter i bitar. Skala lökarna och skär i bitar. Fräs grönsakerna i margarin eller smör några minuter.
  2. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Rör ner matlagningsgrädde och maizenaredning. Smaka av med salt och persilja.
  3. Till servering: Servera till rökt skinka och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g bönor
  • 5 späda morötter
  • 4 små färska lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finhackad persilja
Till servering
  • rökt skinka
  • bröd
Lägg till i inköpslistan