Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

31
17
Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

Rulltårta kanske inte är vad majoriteten serverar till julfikat, men i denna tappning med pepparkakskrydda och lingon är det en ny favorit som kommit för att stanna! Krämen som breds över kakan är gjord på mascarpone och lingonsylt och det bryter av fint mot den mjuka kakan och dess pepparkakskryddning. Mums!

Skriv ut
Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

Ingredienser

16 portioner

Rulle

ca 1 msk
smör (att smöra med)
1 dl
potatismjöl
2 tsk
bakpulver
4 tsk
pepparkakskrydda
4
ägg
2 dl
strösocker (+ extra att strö över kakan)

Fyllning

250 g
mascarponeost
2 dl
lingonsylt

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är beräknad per skiva.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Maud

12/28/2020

Maud Öppnad mascarpone är hållbar 2 dagar i kylskåp. Hur förhåller sig det när den är fyllning i denna kaka om det blir kvar av den längre än så?

Sara

12/26/2020

Blev en favorit blan stora och små! Jätteenkel att göra, och smaskig!

Åsa

12/17/2020

Jag frös den. Tyckte den var helt ok

Redaktionen ICAse

12/18/2020

Hej Åsa! Tack för att du delar med dig av frystipset. ❤ Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 706 KJ / 169 kCal
Fett 8 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 22 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept