Rulltårta kanske inte är vad majoriteten serverar till julfikat, men i denna tappning med pepparkakskrydda och lingon är det en ny favorit som kommit för att stanna! Krämen som breds över kakan är gjord på mascarpone och lingonsylt och det bryter av fint mot den mjuka kakan och dess pepparkakskryddning. Mums!
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri färskost eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad per skiva.
Kommentarer
Maud
12/28/2020Maud Öppnad mascarpone är hållbar 2 dagar i kylskåp. Hur förhåller sig det när den är fyllning i denna kaka om det blir kvar av den längre än så?
Sara
12/26/2020Blev en favorit blan stora och små! Jätteenkel att göra, och smaskig!
Åsa
12/17/2020Jag frös den. Tyckte den var helt ok
Redaktionen ICAse
12/18/2020Hej Åsa! Tack för att du delar med dig av frystipset. ❤ Hälsningar Elina