Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pepparkaksmuffins

(21)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Laga dessa ljuvliga muffins med en tydlig smak av pepparkakskryddor och apelsiner på mindre än 45 minuter. Pepparkaksmuffinsen har en glasyr av apelsinsaft och på glasyren strör du på lite apelsinskal.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 1 påse syltat apelsinskal (à ca 50 g)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör matfett och socker poröst. Använd gärna elvisp.
  2. Tillsätt apelsinskal och äggen, ett i taget.
  3. Blanda pepparkakskryddor, de båda mjölsorterna och bakpulver väl. Rör ner detta i smeten.
  4. Fyll muffinsformar av papper eller en muffinspanna till knappt hälften med smet.
  5. Grädda i 200°C i nedre delen av ugnen ca 15 min.
  6. Glasyr: Blanda florsocker, rumstempererat matfett och saft från apelsin. Rör till en smidig glasyr.
  7. Bred den på muffinsen när de kallnat. Strö på apelsinskal.