Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Pepparkaksglass

En smakrik pepparkaksglass som även de som är allergiska mot mjölk, ägg och soja kan äta. Vispa upp din havregrädde med gelatinmassa före du tillsätter de krossade pepparkakorna. Låt sedan glassmassan få stelna i frysen några timmar före den avnjuts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i vatten ett par minuter.
  2. Krama sedan ur bladen och lös upp dem i hett vatten.
  3. Vispa havregrädden fluffig. Mot slutet av vispningen, tillsätt gelatinmassan och fortsätt vispa en stund.
  4. Krossa pepparkakorna och vänd ner.
  5. Smaka ev. av med lite socker eller vaniljsocker.
  6. Skeda upp glassmassan i portionsformar och ställ i frysen i minst 2 timmar.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, ägg och soja.
Gör glutenfri: byt ut havregrädde mot vanlig grädde eller grädde baserad på soja eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 1 msk hett vatten
  • 2 dl havregrädde
  • ca 10 pepparkakor (fria från gluten mjölk- ägg- och soja)
  • ev socker/ vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer