UNDER 45 MIN | Medel

Penne med färssås

Pasta med köttfärssås är alltid rätt! Köttfärs gör sig jättebra i en sås gjord på tomater, vitlök, rosmarin och japansk soja! Ät den ihop med kokt pasta, och mild mâchesallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Riv moroten och zucchinin grovt på ett rivjärn. Stek lök, morot och zucchini i hälften av oljan i en stor gryta några minuter. Lägg upp på en tallrik. 
  3. Stek färsen i resten av oljan och pressa i vitlöken. 
  4. Lägg tillbaka grönsaksfräset i grytan tillsammans med passerade tomater, vatten, rosmarin och soja. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp och sjuda ca 10 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera köttfärssåsen med pasta och sallad.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1/2 zucchini (à 300 g)
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2664 kJ / 635 kCal