Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pavlova

Detta bakverk som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova är en tårta med grädde, jordgubbar och pistagenötter som garnering och för tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.
  3. Smörj en form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar). Bred ut smeten i formen. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
  4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timmer. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Låt botten svalna. Lossa kanten på formen och därefter bottenplattan.
  6. Lägg tårtbotten på ett fat.
  7. Vispa grädden och blanda med lemoncurd. Skölj och snoppa jordgubbarna och skiva dem eventuellt.
  8. Garnera tårtan med grädde, jordgubbar och pistagenötter.

Klimatanpassa

Välj en vispbar havrebaserad grädde, vilket leder till en halvering/en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1154 kJ / 275,9 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept