UNDER 30 MIN | Medel

Pastasallad med grillad paprika, pestodressing och parmesan

Pesto, parmesan och grillad paprika ger karaktär åt den här pastasalladen fullmatad med italienska smaker. Ett snabblagad matig sallad för buffébordet som passar utmärkt till italienska charkuterier som salami och prosciutto.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och spola den kall.
  2. Dela tomaterna i halvor. Låt paprikan rinna av.
  3. Blanda pesto och gräddfil. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda pasta, tomater, paprika och spenat med pestodressingen. Strö över parmesanosten.
  5. Till servering: Servera pastasalladen med skivad salami.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto och byt ut gräddfil och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost och pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (penne)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp grillad paprika i strimlor (à 200 g)
  • 1/2 dl pesto
  • 2 dl gräddfil
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl flagnad eller riven parmesanost
Till servering
  • salami

Näringsvärde
Per portion

Energi 2228 kJ / 533 kCal