Pastasallad med grillad paprika, pestodressing och parmesan

17
2
Pastasallad med grillad paprika, pestodressing och parmesan

Pesto, parmesan och grillad paprika ger karaktär åt den här pastasalladen fullmatad med italienska smaker. Ett snabblagad matig sallad för buffébordet som passar utmärkt till italienska charkuterier som salami och prosciutto.

Skriv ut
Pastasallad med grillad paprika, pestodressing och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (penne)
250 g körsbärstomater
1 förp grillad paprika i strimlor (à 200 g)
1/2 dl pesto
2 dl gräddfil
salt och svartpeppar
65 g babyspenat
1 dl flagnad eller riven parmesanost

Till servering

salami

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto och byt ut gräddfil och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost och pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Adina

2020-06-05

Fräscht och matigt. Skall prova pesto med chili och tomat nästa gång.

Eva

2013-07-30

Det ser gott ut när man har tillagat måltiden o smakar underbart

Näringsvärde per portion

Energi 2228 KJ / 533 kCal
Fett 22 g
Kolhydrater 59 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept