Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasallad med bönor & grillad halloumi

En snabblagad och god pastasallad som passar utmärkt till picknicken eller som tillbehör på buffébordet. En underbar mix av smaker och texturer, där de milda bönorna gifter sig fint med den salta halloumin och bryter av mot de krispiga valnötterna. Salladen kan med fördel tillagas kvällen innan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Spola den kall och låt rinna av.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen utom halloumi, och dreja med vinägrett.
  4. Grilla halloumin på bägge sidor tills den är gyllenbrun.
  5. Toppa salladen med halloumi och servera genast.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g bönpasta
  • 290 g väl sköljda svenskodlade svarta bönor
  • 290 g väl sköljda svenskodlade kidneybönor
  • 100 g avrunna majskorn
  • 100 g sallad
  • 12 cocktailtomater
  • 100 g valnötter
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vinägrett
  • 200 g halloumiost i skivor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2507 kJ / 599 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer