Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastapanna med spenat

Pastapanna med spenat, chilifrukt, paprika, crème fraiche och parmesanost är en smakrik och färggrann pastarätt som passar bra till lunch eller middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj spenaten, låt den rinna av och skär den i strimlor. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprika och chilifrukt.
  2. Lägg lök, paprika och chili i en panna. Häll i buljongen, täck med lock och sjud ca 5 min. Lägg i spenaten och koka ett par min.
  3. Koka pastan och häll av vattnet ordentligt. Blanda i crème fraiche och riven ost och krydda med peppar och salt.
  4. Vänd ner pastan i spenatröran. Strö över lite riven parmesan och servera pastapannan med skivor av rökt kalkonbröst.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 liten röd paprika
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 300 g penne
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk riven parmesanost
  • salt
  • peppar (från kvarn)
  • 150 g rökt kalkonbröst i skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?