Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastagratäng med kyckling

Är du sugen på en härlig gratäng? Testa att laga till en riktigt krämig pastagratäng med kyckling. Servera pastagratängen varm tillsammans med en krispig och god sallad. Mättande, matigt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva löken. Strimla kycklingen.
  3. Bryn kycklingen i matfettet, sänk värmen och tillsätt löken, stek lök och kyckling i 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka upp mjölken. Blanda majsmjölet med lika mycket vatten och vispa ner i mjölken. Koka upp och smaksätt med salt och peppar. Dela tomaterna.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och lägg pastan i en ugnsfast form. Blanda pastan med kyckling, lök, sås och tomater. Strö över osten och sätt mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Servera pastalådan med sallad.


För alla


Glutenfri: använd glutenfri pasta.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.
Äggfri: använd pasta utan ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 portioner pasta (fullkornsfusilli)
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?