Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Pastagratäng med kassler

Pasta, kassler, ärter och mozzarella - in i ugnen och den smaskiga gratängen är klar på 20 minuter. Servera gärna med en god sallad och dressing.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och låt den rinna av.
  3. Strimla kasslern.
  4. Smörj en ugnssäker form med matfettet. Blanda alla ingredienser och lägg det i formen. Smaka av med salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera gärna gratängen med en sallad.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett och byt ut mozzarellan mot riven hårdost eller laktosfri smula fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna makaronisnäckor)
  • ca 500 g kassler (skivad)
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 300 g gröna ärter
  • 250 g riven mozzarella
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 602 kCal