Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

Njut av en pasta Strozzapreti med en magiskt god italiensk tomatsås som du gör med plommontomater på burk, fräst lök, härlig sardellcrème och matlagningsvin som ger djup till såsen. Smaka av med honung, salt och peppar och servera med pasta som kokas al dente. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs vitlök och lök i olivoljan. Tillsätt sardellcrème och fräs tillsammans med löken någon minut innan du tillsätter tomaterna och vinet. 
  3. Se till att trycka sönder tomaterna med en slev. Låt såsen småkoka i ca 10 minuter, smaka av med honung, salt och peppar. 
  4. Låt pastan rinna av genom ett durkslag. Blanda ner pastan i såsen och strö över basilika och riven parmesan och ringla över lite olivolja.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna Strozzapreti)
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1/2 dl extra jungfruolivolja (gärna Classico)
  • 2 tsk sardellcrème
  • 1 burk plommontomater (à 400 g)
  • 1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 1 tsk honung
  • salt
  • nymalen peppar
Till servering
  • hackad basilika
  • parmesanost (gärna lagrad Parmigiano Reggiano)
  • extra jungfruolivolja (gärna Fruttato)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer