UNDER 30 MIN | Medel

Pasta soffritto

En färgglad pasta kommer här serverad! Låt bland annat selleri, svarta bönor och silverlök bilda en sofrito tillsammans med de klassiska ingredienserna och stå för toppingen som läggs på den färska, fyllda pastan. Toppa sedan rätten med pinjenötter och några ruccolablad och middagen är serverad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skiva sellerin och skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  4. Skala och skiva löken. Fräs löken, chilin och sellerin i olivoljan i en stekpanna, pressa i vitlöken och rör i tomathacket. Låt sjuda någon minut.
  5. Vänd ner bönorna i grytan och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  8. Servera pastan med grönsakerna och pinjenötter samt sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastan.
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 380 g svarta kokta bönor
  • 100 g selleristicks
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 röd peppar
  • 1 silverlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 2 förp färsk pasta mezze luna, spenat/parmesan (à 250 g)
  • 60 g pinjenötter
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2731 kJ / 644 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept