Pasta soffritto

6
1 Klimatsmart
Pasta soffritto

En färgglad pasta kommer här serverad! Låt bland annat selleri, svarta bönor och silverlök bilda en sofrito tillsammans med de klassiska ingredienserna och stå för toppingen som läggs på den färska, fyllda pastan. Toppa sedan rätten med pinjenötter och några ruccolablad och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Pasta soffritto

Ingredienser

4 portioner
380 g
svarta kokta bönor
100 g
selleristicks
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1
röd peppar
1
silverlök
1/2 dl
olivolja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
peppar
2
förp färsk pasta mezze luna, spenat/parmesan (à 250 g)
60 g
pinjenötter
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastan.
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Jukka

2020-06-14

Ganska speciell slutligen. Skulle kanske inte bjuda åt gäster men trevlig vardagsmat. En smakblandning.

Näringsvärde per portion

Energi 2731 KJ / 644 kCal
Fett 36 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept