Pasta Puttanesca med purjolök och zuccini

7
0 Klimatsmart
Pasta Puttanesca med purjolök och zuccini

Pasta puttanesca är ursprungligen en riktig man-tager-vad-man-haver rätt där man kan blanda i lite allt möjligt som finns i grönsakslådan. Sedan får sardeller och kapris sätta den rätta knorren på pastasåsen och så i med en burk goda oliver. En spaghetti med mycket smak av Italien.

Pasta Puttanesca med purjolök och zuccini

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök
1/2 zucchini
2 morötter
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 burk urkärnade kalamataoliver (à 300 g)
2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
8 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
4 port spaghetti
1 kruka persilja

Till servering

parmesan

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten till servering eller välj en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri spaghetti. Känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1968 KJ / 470 kCal
Fett 16 g
Salt 3.04 g
Kolhydrater 61 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden