Pasta med tonfisksås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med tonfisksås

En snabblagad tonfiskpasta med de god smak av haricot verts och persilja. Med sambal oelek får pastan ett litet sting av chili. Tonfisk är perfekt för dig som vill äta mer fisk till vardags.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa haricots vertsen. Hacka persiljan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt haricots verts när 3 minuter av koktiden återstår.
  3. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i klyftor. Låt majs och tonfisk rinna av.
  4. Stek löken i oljan tills den får lite färg. Rör ner crème fraiche, tomatpuré och sambal oelek. Späd sedan med mjölken och koka upp.
  5. Vänd ner tomater, majs, tonfisk och persilja i såsen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera tonfisksåsen med pastan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 1/2 rödlök
  • 4 tomater
  • 340 g majskorn
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • 1 tsk olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3110 kJ / 744 kCal