Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med tonfisksås

Krämig pastarätt med tonfisk och mycket grönsaker. Rödlök, haricots verts och persilja bidrar inte bara med god smak och mycket färg till den här rätten utan även med fibrer och vitaminer i stora mängder!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa haricots vertsen. Hacka persiljan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt haricots verts när 3 minuter av koktiden återstår.
  3. Skala och tärna löken. Skär tomaterna i klyftor. Låt majs och tonfisk rinna av.
  4. Stek löken i oljan tills den får lite färg. Rör i crème fraiche, mjölk och tomatpuré och låt koka upp.
  5. Vänd ner majs, tonfisk, persilja och tomater i såsen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g haricots verts
  • 1 kruka persilja
  • 4 portioner pasta , gärna bucatini
  • 1/2 rödlök
  • 4 tomater
  • 340 g majskorn
  • ca 370 g tonfisk i vatten
  • 1 tsk olja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl mjölk , gärna 1,5%
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2428 kJ / 582 kCal