Pasta med tomatsås och mozzarella

10
4
Pasta med tomatsås och mozzarella

Pastarätt med mozzarella, en enkel vegorätt med gott om grönt protein från sojabönor. Med pastasåsen och rucola blir detta en matigt läcker och supergod måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Pasta med tomatsås och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti
250 g
sojabönor eller frysta sockerärtor
690 g
pastasås basilika
2
förp mozzarella (à 125 g)
65 g
rucola

Att ha hemma

salt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Klimatanpassa

Använd vattenkokare för att koka vatten till pastan och glöm inte att ha lock på kastrullen, då kan du spara upp till 70% i energi och bidrar till ett bättre klimat.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Amanda

2020-12-29

Ingen höjdare alls.

Maja

2020-10-25

Så mycket tomatsås, inte speciellt gott. Tomat tomat tomat.

Viktoria

2020-10-23

Verkligen inte gott

Näringsvärde per portion

Energi 2672 KJ / 642 kCal
Fett 21 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 79 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept