Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pasta med tomatsås och mozzarella

Pastarätt med mozzarella, en enkel vegorätt med gott om grönt protein från sojabönor. Med pastasåsen och ruccola blir detta en matigt läcker och supergod måltid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt sojabönorna koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  3. Värm pastasåsen.
  4. Skär eller riv mozzarellan i bitar.
  5. Servera pastan med sås och mozzarella och toppa med ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Klimatanpassa

Använd vattenkokare för att koka vatten till pastan och glöm inte att ha lock på kastrullen, då kan du spara upp till 70% i energi och bidrar till ett bättre klimat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 250 g sojabönor
  • 690 g pastasås basilika
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 65 g ruccola
Att ha hemma
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2672 kJ / 642 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept