Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med svamp, pancetta och mozzarella

Pasta med svamp, knaperstekt pancetta och krämig mozzarella. Så gott, så enkelt! Perfekt för både vardag och fest. Pressa över citronsaft för härlig syrlighet innan servering och blanda i finhackad gräslök som pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, spara ca 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  2. Stek pancettan i lite olivolja, ganska hårt så den blir gyllenbrun och lite knaprig.
  3. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  4. Stek svampen tillsammans med vitlöken i olivoljan, salta och peppra.
  5. Vänd ner den nykokta och avrunna pastan i svampen, tillsätt citronsaften och bryt i mozzarellan. Späd med lite pastavatten, ringla över extra olivolja.
  6. Avsluta med att blanda i gräslöken.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna Mezze Maniche)
  • 160 g pancetta
  • 1 msk extra jungfruolivolja (gärna Classico)
  • 400 g valfri svamp (t ex trattkantareller)
  • 2 - ca 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl extra jungfruolivolja gärna Classico (+ extra att ringla över)
  • salt
  • nymalen peppar
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer