Pasta med savoykål och gröna ärter

6
0 Klimatsmart
Pasta med savoykål och gröna ärter

Sugen på en krämig pasta med savoykål? Våga variera middagen med det här enkla vegoreceptet med savoykål. Släng i en näve babyspenat, generöst med parmesan, ärtiga ärter, mixa och voila, så har du kål på vegoläget.

Skriv ut
Pasta med savoykål och gröna ärter

Ingredienser

4 portioner
1/2
savojkål (à ca 300 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl
frysta gröna ärtor
65 g
babyspenat
2 dl
riven parmesanost
-
salt
-
svartpeppar
4
port pasta (gärna tagliatelle)

Till servering

rucola
hyvlad parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: väj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat exkl. ruccola och extra parmesanost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2077 KJ / 496 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept