UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med savoykål och gröna ärter

Sugen på en krämig pasta med savoykål? Våga variera middagen med det här enkla vegoreceptet med savoykål. Släng i en näve babyspenat, generöst med parmesan, ärtiga ärter, mixa och voila, så har du kål på vegoläget.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan som också rymmer kålen.
  3. Ansa och strimla kålen mycket fint.
  4. Koka upp grädden och grönsaksbuljongen i en kastrull. Häll buljongen i en matberedare och mixa med gröna ärter, spenat och parmesan. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka savoykålen tillsammans med pastan de sista 4 minuterna på pastans koktid.
  6. Häll av pastan och blanda den med ärtsåsen
  7. Servera pastan och toppa med ruccola och ev lite hyvlad parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: väj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat exkl. ruccola och extra parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 savojkål (à ca 300 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
Till servering
  • rucola
  • ev dl hyvlad parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 2077 kJ / 496 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept