Pasta med rostad vitlök, musslor och tomat

6
4
Pasta med rostad vitlök, musslor och tomat

Enkel pasta och fräscha vitlöksmusslor med ett sting av chili och syrlig citron. Toppa spaghettin med vitlöksmusslorna, garnera med färsk basilika och servera med ett grovt bröd. Låt dig väl smaka.

Pasta med rostad vitlök, musslor och tomat

Ingredienser

4 portioner
400 g spaghetti
2 vitlöksklyftor
2 - 3 tomater
1 burk extra fina musslor (à 400 g)
1 msk tunt skivad röd chilifrukt
1/2 dl olivolja
2 - 2 1/2 msk finhackad persilja
1/2 msk citronjuice
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Ulla

2022-09-13

Aldrig chili till musslor och skaldjur!!

Helene

2020-12-18

Använde finhackad gul lök, körsbärstomater, frysta hjärt- och blåmusslor samt vitt vin och mellangrädde. Det blev en läcker fredagsrätt som hela familjen älskade. Finriven peccorino på toppen!

Annika

2020-12-08

Jag älskar detta! Min bästa snabb-lunch!

Näringsvärde per portion

Energi 2606 KJ / -1 kCal
Fett 16.9 g
Läs mer om näringsvärden