Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med rostad vitlök, musslor och tomat

Enkel pasta och fräscha vitlöksmusslor med ett sting av chili och syrlig citron. Toppa spaghettin med vitlöksmusslorna, garnera med färsk basilika och servera med ett grovt bröd. Låt dig väl smaka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin enligt anvisning.
  2. Grovhacka vitlöksklyftorna. Skär tomatena i grova tärningar. Häll av musslorna.
  3. Rosta vitlök och chili under omrörning, i en het panna med olivoljan.
  4. Vänd ner musslor, persilja och tomathack och värm hastigt. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och ett par droppar citronjuice.
  5. Lägg upp spaghettin i djupa tallrikar. Toppa med vitlöksmusslorna. Servera gärna med ett grovt färskt bröd. Garnera gärna med färsk basilika. Musslorna doftar och smakar ljuvligt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spaghetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • 1 burk extra fina musslor (à 400 g)
  • 1 msk tunt skivad röd chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 1/2 msk finhackad persilja
  • 1/2 msk citronjuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2606 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden