Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med parmaskinka och sockerärter

Pasta med parmaskinka, körsbärstomater och sockerärtor är en enkel och snabb middag med mycket smak. De vitlöksstekta och kryddade tomaterna blandat med ärtorna blir tillsammans med parmaskinkan och lite parmesanost en njutning för gommen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Stek tomaterna i olivolja och gärna lite finhackad vitlök. Låt steka ett par min eller till skalen börjar spricka.
  3. Spola hastigt av sockerärterna i hett vatten. Dela dem och blanda med tomaterna. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar.
  4. Lägg upp pastan på djupa tallrikar, skeda över tomatblandningen och strö över osten. Fördela parmaskinkan över och servera med bröd.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: riv sojaost över.
Gör äggfri: kontrollera innehållet på parmesanosten då vissa innehåller lysozym (E1105). Kontrollera även att pastan är äggfri.

Tips

Körsbärstomaterna kan bytas ut mot 6 tärnade tomater.
Toppa gärna med svarta oliver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne rigate
  • 2 askar körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 tsk olivolja
  • lite finhackad vitlök
  • 1 förp djupfrysta sockerärtor eller haricots verts (à 250 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 100 g skivad parmaskinka
  • ev bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2253 kJ / 539 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden