Pasta med mozzarella och tomatsås

13
2
Pasta med mozzarella och tomatsås

Busenkel och barnsligt god middag serveras här i form av pasta i tomatsås med smak av zucchini och paprika. Ät tillsammans med krämig mozzarella och broccoli och du har en måltid. Våga krydda efter eget behov med torkade örter eller vitlök för extra smak. Servera pastan med såsen och toppa med mozzarella och ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Pasta med mozzarella och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
250 g broccoli
4 port pasta (gärna gnocchi)
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 förp pastasås gärna ratatouille med quinoa (à 390 g )
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola

För alla

Kotrollera noga innehållet i pastasåsen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Råstek broccolin med zucchinin i olivolja, vitlök och lite torkad timjan. Krydda med salt och peppar och servera till såsen.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Katarina

2018-06-26

Supergod och snabblagad rätt. Istället för färdig sås så gjorde jag en egen tomatsås. Finhackade 1gul lök, pressade två vitlöksklyftor som jag stekte lite snabbt i olja. Sen i med en frp krossade tomater, färsk timjan. Den fick stå på plattan och gotta ihop sig under tiden som måltiden tillagades. Salta och peppra efter tycke&smak. Perfekt sommarmat!

Vincent

2018-04-04

Tog familje kassen för att få mat och nu har ni tagit en vegetarisk rätt? I inspiration finns det specifikt "en vegetarisk i veckan", dålig stil att lägga in det i andra kassar.......

Redaktionen ICAse

2018-04-13

Hej Vincent! Vi alla behöver dra vårt strå till stacken för att minska miljöpåverkan och i Familje-kassen har vi varannan/var tredje vecka en vegorätt, det har vi haft mer än ett år nu. Undersökningar visar att våra kunder efterfrågar lite mer vegorätter i vardagen. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2000 KJ / 478 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden