Pasta med krämig tomatsås och svamp

20
3
Pasta med krämig tomatsås och svamp

En ljuvligt god svamppasta med fusilli och färdig pastasås Basilico som bas. Pastasåsen piffas upp med lök, vitlök, morötter och svamp. Crème faiche gör såsen härligt krämig, gott och enkelt!

Skriv ut
Pasta med krämig tomatsås och svamp

Ingredienser

4 portioner
350 g
pasta (gärna fuslilli)
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
3
morötter
1
burk pastasås à 400 g (gärna Basilico)
1
grönsaksbuljongtärning
2 dl
crème fraiche
200 g
svamp (gärna skogschampinjoner)
2 msk
smör
-
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen och buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
GÖr mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Tips

Ett gott bröd och riven parmesanost är gott till.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Annika

2021-01-12

Gott! Nästa gång ska jag ta lite mer champinjoner.

Carola

2020-09-02

Otroligt gott! Jag gjorde egen pastasås med krossade tomater, färsk basilika, lite chili flakes och grönsaksbuljong. Till och med de grönsaksratande tonåringarna åt och tog om flera gånger. Gjorde vitlöksbröd till. Succé.

Sara

2020-06-16

Så fantastiskt gott! Det här är en av mina favorit pastasåser och jag har lagat den många gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2874 KJ / 687 kCal
Fett 28 g
Salt 1.86 g
Kolhydrater 86 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept