Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pasta med köttfärssås

Den godaste köttfärssåsen kan ibland vara den som går riktigt snabbt att laga. Till detta recept behövs bara nötfärs, vitlök, oregano och färdig pastasås med tomat och basilikasmak. Busenkel bolognese som mättar många hungriga magar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan och krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöksklyftan och häll i pastasås, vatten och oregano. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Skär gurkan i tärningar.
  4. Servera pastan med köttfärssås och gurka.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Klimatanpassa

För denna måltid finns flera olika möjligheter att minska klimatpåverkan.
Väljer du blandfärs istället för nötfärs minskar klimatpåverkan med nästan 50 %.
Väljer du kycklingfärs istället för nötfärs minskar klimatpåverkan med 86 %.
Vågar du vego och använder vegofärs istället för nötfärs och minskar klimatpåverkan med 91 %.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 500 g nötfärs
  • 2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2780 kJ / 665 kCal