Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med köttfärssås

Pasta med köttfärssås är lättlagat och får en ny spännande smak när du kryddar med kardemumma, ingefära och kajennpeppar. Spetsa med sambal oelek eller en annan stark chilisås för extra het köttfärssås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Bryn färsen tillsammans med löken i lite olja.
  2. Grovhacka tomaterna. Rör ner dem. Pressa i vitlöken. Krydda med kardemumma, ingefära och kajennpeppar.
  3. Småkoka utan lock i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med nykokt pasta. Strö ev över riven ost.

Tips

Köttfärssåsen får en het och spännande smak av en klick sambal oelek eller annan stark chilisås.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 130 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • olja till stekning
  • 1 burk hela tomater (à 400g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?