Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med italiensk tomatsås och baguette

Den här snabblagade pastarätten med en mustig tomatsås och kapris kan snabbt bli en ny vardagsfavorit.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivoljan.
  3. Tillsätt tomater med spad, kapris och socker. Låt puttra ihop under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär mozzarellan i tärningar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Häll av pastan och blanda med tomatsåsen. Vänd i basilika och mozzarella precis före servering.
  7. Servera med nygräddade baguetter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastan, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd pasta och baguette utan gluten.
Gör laktosfri: viss mängd mozzarella kan ev tålas, i annat fall uteslut eller ersätt med riven parmesanost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan. Kontrollera ingrediensförteckningen på brödet.

Tips

Barnknepet: Servera kapris vid sidan av.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp baguetter (à 300 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 förp konserverade körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 burk kapris (à 100 g)
  • 1 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • 125 g mozzarella
  • 4 port papardelle pasta
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2617 kJ / 625 kCal