Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med fetaost och bacon

En enkel och förträffligt god pastarätt som du tillagar på mindre än 30 minuter! Stek bacon och lök i en stekpanna, vänd ner hackad basilika och grädde och låt koka någon minut. Blanda såsen med nykokt pasta och servera med ruccola, morot, tomat och fetaost. Supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan.
  2. Skala och skiva löken. Stek bacon och lök i en stekpanna.
  3. Låt majsen rinna av och smula fetaosten. Skär tomaterna i bitar.
  4. Hacka basilikan och vänd ner den i stekpannan tillsammans med grädden. Låt koka någon minut. Vänd ner majsen och låt allt bli varmt.
  5. Skala och riv morötterna och blanda med ruccolan.
  6. Blanda pastan med såsen och servera med ruccola, morot, tomat och fetaost.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd fetaost och grädde utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna gnocchi
  • 1 rödlök
  • 140 g tärnat bacon
  • 150 g majskorn
  • 150 g fetaost
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 morötter
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2688 kJ / 644 kCal