Pasta carbonara | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta carbonara

Klassisk pasta carbonara är en god och uppskattad rätt och här är ett förenklat recept som passar utmärkt som vardagsmiddag. Pasta carbonara gillas av de flesta och om det är någon som inte tycker om ärter kan du servera dem bredvid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och hacka löken. Fräs lök och bacon i matfettet i en panna.
  4. Lägg ärterna i pannan och häll på pastasåsen. Låt allt bli varmt och blanda med den nykokta pastan samt strö över osten.
  5. Servera gärna en sallad till.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Glutenfri: använd glutenfri pasta.
Äggfri: kontrollera innehållet i pastan. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g frysta gröna ärter
  • 280 g tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 280 g bacontärningar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 dl pastasås (mild ost)
  • 60 g riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3160 kJ / 753 kCal