Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta Bolognese

En enkel men färgsprakande och supergod pasta bolognese sitter väl aldrig fel? Tillagningstiden är under 30 minuter och rätten kommer snabbt bli en vardagsfavorit för hela familjen! Servera bolognesen med nykokt pasta och fräsch tomatsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morot. Hacka löken och riv moroten grovt.
  2. Bryn färs, lök och morot i oljan. Tillsätt tomatpuré och fortsätt bryna någon minut. Tillsätt rosmarin, buljong och soja. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Tomatsallad: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger, socker och olivolja i en salladsskål.
  5. Skär tomaterna i bitar och grovhacka basilikan. Blanda det med löken. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera den nykokta pastan med bolognesen och tomatsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar
  • 4 portioner pasta (gärna sedani)
Tomatsallad
  • 1 rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • 4 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2184 kJ / 523 kCal