Pasta Alfredro med grädde och sojabönor

7
1
Pasta Alfredro med grädde och sojabönor

Till middag serveras idag pasta Alfredo! Här får den stekta löken kokas upp med grädden och mjölken samt den smakrika osten. Den krämiga såsen äts sedan ihop med pasta, samt sojabönor som fått koka till sig ihop med pastans sista minutrar. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019

Pasta Alfredro med grädde och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
100 g
grana padano
1 msk
smör
2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
2
röda paprikor
250 g
sojabönor
4
port färsk pasta (gärna fettucine)

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och mjölkdryck mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Pressa i lite vitlök med löken och smaka av såsen med lite vitvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Margareta

3/27/2019

Jättegod pastasås! Enkel att tillaga. Men vad gör soyabönorna där?

Redaktionen ICAse

3/27/2019

Hej Margareta! Om du ej uppskattar bönorna så kanske du kan utesluta dem? Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3083 KJ / 736 kCal
Fett 41 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 60 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept