Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Päronpaj med knäcktäcke

Varför inte prova på en päronpaj till efterätt? Med knäcktäcke blir pajen näst intill fulländad, allt som nu saknas är en klick vispad grädde. Hackad mandel i knäckröran blir pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman matfett, vetemjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20x30 cm (för 10 port).
  3. Skala, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Fördela päronskivorna i långpannan.
  4. Knäcktäcke: Blanda socker, sirap och grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt koka häftigt ca 5 min. Grovhacka mandeln och blanda i knäcksmeten. Häll smeten över päronen. Grädda pajen i ca 25 min.
  5. Serveras lätt avsvalnad med vaniljsås eller vaniljglass till.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl vatten
  • 12 små päron
Knäcktäcke
  • 2 dl socker
  • 2 dl sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 100 g sötmandel
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!