Päronkaka med pecannötter och rosmarin

14
3
Päronkaka med pecannötter och rosmarin

Rågmjöl gör kakan smakrik och går fint ihop med päron och rosmarin. Inget bakpulver eller jäst behövs. Byt ut päron mot äpple om du hellre vill det. Servera med en klick grädde eller ät som den är.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Päronkaka med pecannötter och rosmarin

Ingredienser

10-12 bitar
150 g
kallt, tärnat smör
1 1/2 dl
strösocker
1
ägg
1 dl
vetemjöl
1 1/2 dl
grovmalt rågmjöl
1 msk
finhackad rosmarin
2
små päron
1 dl
pecannötter
-
flingsalt
-
vispgrädde (till servering)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Servera med vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Margareta

2018-09-27

Otroligt god kaka som inte känns så söt och som håller fint några dagar.

Nivea

2017-09-19

Otroligt god kaka, lätt och göra och rosmarinet i kakan ger en speciell smak. Precis som Louise var jag tvungen och baka den i 55 min.

Louise

2017-08-29

Supergod kaka! Gjorde dubbel sats och det blev bra volymmässigt i en form på 28cm i diameter. Bakade ca 55 min, efter 35 min var kakan mest smält matfett och inte riktigt klar. Nästa gång ska jag nog ha i mer rosmarin, den smaken kändes inte så mycket som jag hoppats!

Näringsvärde per portion

Energi 1466 KJ / 351 kCal
Fett 26 g
Salt 0.91 g
Kolhydrater 26 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept