Parisare på hamburgare
Parisare, som annars görs på korv, blir här istället en hamburgare! Istället för bröd så serveras potatis och en sås smaksatt med lite soja. För att toppa rätten med något extra så steker du ägg på ena sidan, och placerar den på toppen av din burgare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 kruka krispsallad
4 ägg
1 msk smör eller olja
4 färska hamburgare
2 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 msk japansk soja
salt
peppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Servera gärna rätten med rödbetor.Krydda såsen med timjan eller senap för mer smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2723 KJ / 651 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater46 g
Protein27 g
Kommentar
Gott! Gillade såsen
Terese
2020-04-17