Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parisare

Det här receptet på Parisare är en modern, fräsch och smarrig variant på hamburgare. Valfritt gott bröd med pannbiff, ost, tomat och dina favorittillbehör. Uppskattat hos både vuxna och barn!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken, eller använd lökpulver.
  2. Blanda köttfärs, ägg, hackad lök eller lökpulver, salt och peppar.
  3. Skär tomaten i skivor.
  4. Gör två pannbiffar av smeten och tryck fast på varsin brödskiva.
  5. Värm en stekpanna med hälften av smöret och lägg ner smörgåsarna med köttfärsen neråt i pannan.
  6. Stek cirka 5 minuter, vänd sedan på smörgåsarna så brödet är nedåt.
  7. Tillsätt resten av smöret och stek brödskivorna cirka 3 minuter tills de får fin färg.
  8. När du nästan stekt klart, lägg 1–2 skivor ost på ovansidan av varje smörgås (alltså på köttfärsen).
  9. Färdigstekt – lägg över varje smörgås med hjälp av stekspaden på en tallrik. Lägg tomatskivorna på toppen. Det blev nästan en hamburgare! Gott med lite senap och ketchup!

Tips

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g nötfärs
  • 2 brödskivor
  • 1 ägg
  • 1/2 gul lök eller lökpulver (1 tsk lökpulver motsvarar 1/2 gul lök)
  • 3 skivor ost
  • 1 tomat
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar (vit eller svart)
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan