Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paprikasoppa

Ett superrecept på en nyttig och god soppa med smak av paprika. Paprikasoppan passar utmärkt att servera som lunch, förrätt eller middag. Strössla över lite krutonger och avnjut soppan varm!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och fintärna paprikan.
  2. Fräs lök och paprika i matfettet i en gryta, stor nog för soppkok. Rör i mjölet och häll över buljongen. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Tillsätt mjölken. Ta kastrullen åt sidan och rör i osten. Smaka av med kummin, salt och peppar.
  4. Skär brödet i små fyrkanter. Stek det knaprigt i matfettet i en stekpanna. Tillsätt persiljan.
  5. Servera soppan med krutongerna som stösslas i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk stött kummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
Krutonger
  • 4 skivor formfranska
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan