Paprikasoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paprikasoppa

Den smärre utmaningen det är att göra den här paprikasoppan är värt det så fort du får smaka den. Otroligt smakfull och fullkomligt gudomlig. Servera soppan kall som en förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 275°C, "grill".
  2. Kärna ur paprikorna och klyfta dem i 4 delar. Rosta på grillgallret högst upp i ugnen ca 15 minuter tills skalen är svartbubbliga. Ta ut och lägg i plastpåse så blir de lättare att skala.
  3. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs först morötterna en stund, sänk värmen och tillsätt lök och vitlök. Låt det bli mjukt under omrörning utan att ta färg.
  4. Slå på vin och vatten och tillsätt chipotlepastan. Låt koka under lock ca 15 minuter. Salta och peppra efter smak samt tillsätt lite socker för att höja smakerna. Låt kallna.
  5. Skala under tiden paprikorna och tillsätt dem. Mixa alltsammans och häll i tomatjuicen. Smaka av.
  6. Servera soppan kall, ev med lite olivolja och balsamvinäger. Om soppan blir för tjock, späd med vatten eller lite tomatjuice.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 stora röda paprikor
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk chipotlepaste eller chilipeppar (1 tsk chipotlepaste motsvarar 1 krm chilipeppar)
  • salt och peppar
  • lite socker
  • 5 dl tomatjuice
Lägg till i inköpslistan