Paprikasill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paprikasill

Till midsommar eller på julbordet, denna paprikasill står sig lika bra överallt med sin smakrika lag på bland annat kryddpeppar, kryddnejlika och senapsfrö. Sillen får dra i lagen tillsammans med röd lök, dill och en röd paprika.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vattna ur filéerna över natten, skölj, torka dem och skär i bitar.
  2. Lag: Koka lagen i 2 minuter. Skala och strimla löken. Halvera paprikan, ta ur kärnorna, skölj och skär i tunna strimlor.
  3. Varva alla ingredienser i en burk eller skål och häll på den kalla lagen. Ställ i kylskåp, färdig att ätas efter ett dygn. Håller ca 1 vecka i kylen.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 5 filéer inläggningssill
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe dill
Lag
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 3 1/2 dl socker
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 tsk senapsfrö
  • 6 kryddnejlikor
Lägg till i inköpslistan