Pappardelle med kantareller och mascarpone

139
20 Klimatsmart
Pappardelle med kantareller och mascarpone

En utsökt krämig italiensk pastarätt på svenskt vis. Använd kantareller, karljohanssvamp eller kastanjechampinjoner. Tillsammans med mascarponeost, vitt vin, vitlök och riven parmesan blir den här pappardellepastan en rätt att älska.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Pappardelle med kantareller och mascarpone

Ingredienser

4 portioner
400 g pappardelle
500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
1 dl mascarpone (à ca 100 g)
1 1/2 dl finriven parmesan
hackad bladpersilja
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

För alla 

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: kontrollera fonden och ersätt mascarpone med t ex laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden. Ersätt mascarpone med mjölkfritt alternativ, t ex någon mjölkfri färskostvariant, alternativt Sour Supreme (innehåller soja)/Yosa Havre fraiche. Byt parmesanost mot tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta och kontrollera fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Vad tyckte du om receptet?

139

Kommentarer

Ulrika

2022-10-01

Kommer bli en favorit!

Monica

2022-09-03

Gott, så gott! Billigt när man har svamp i frysen. Pytsade i grädde också vilket fungerade bra och redde med pastavattnet till lagom konsistens.

Birgitta

2021-11-07

Bor för tillfället i USA och lyckades få tag på färska kantareller och följde recepted till punkt och pricka. Oj så gott!!! A keeper.

Näringsvärde per portion

Energi 2774 KJ / 662 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 89 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden