En utsökt krämig italiensk pastarätt på svenskt vis. Använd kantareller, karljohanssvamp eller kastanjechampinjoner. Tillsammans med mascarponeost, vitt vin, vitlök och riven parmesan blir den här pappardellepastan en rätt att älska.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: kontrollera fonden och ersätt mascarpone med t ex laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden. Ersätt mascarpone med mjölkfritt alternativ, t ex någon mjölkfri färskostvariant, alternativt Sour Supreme (innehåller soja)/Yosa Havre fraiche. Byt parmesanost mot tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta och kontrollera fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Körde på 200+ mascarpone och mer chili (beror ju iofs på styrkan) än recptet. Tammefan bästa rätten denna sommar.
Patrick
2023-09-19Verkligen jättegott! Men man får dubbla såsen!
Christina
2022-10-31Jag la till lite prosciutto vilket lyfte rätten till en annan nivå😋
Oscar
2022-10-25