Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Papayasalsa

Exotisk, syrlig och obeskrivligt frisk är ord som beskriver den här färgsprakande salsan. Papaya, persika, salladslök och het habanero är några av ingredienserna som tillsammans blir fantastiska.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera och kärna ur papayan. Skala den. Skär den i små tärningar. Halvera, kärna ur och skär även persikan i små tärningar. Skölj och finhacka löken. Finhacka chilifrukten.
  2. Rör samman papaya, persika, lök, chili, limejuice och tacosås. Smaka av med salt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacosåsen. I övrigt är salsan fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Habanerochilin är riktigt stark! Minska mängden om du är känslig för het mat. Kan med fördel göras dagen före så att salsan får stå och mogna. Om du inte får tag på mogen papaya, använd enbart persikor.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 mogen papaya
  • 2 persikor
  • 5 salladslökar
  • 1/3 habanero (chilifrukt) eller sambal oelek (1/4 habanero motsvarar 1-2 msk sambal oelek)
  • 1 pressad lime (juicen)
  • 1 dl tacosås
  • salt
Lägg till i inköpslistan