Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Paolos torsk med saffranssås och sockerärter

Den här måltiden på torsk med saffranssås och sockerärter får en sprakande gul färg av saffran. Torsken blir extra saftig då den varma såsen hälls över fisken för att sedan avslutas i ugnen. Sockerärtorna kokas och blir ett knaprigt tillbehör till denna ihop med kokt potatis och en citronklyfta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär citronen i klyftor. Värm såsen i en kastrull och smaka av med pressad citronsaft.
  5. Häll den varma såsen över fisken. Sätt in mitt i ugnen 10–12 minuter.
  6. Ansa och koka sockerärterna i saltat vatten ca 3 minuter.
  7. Servera fisken med potatis, sockerärter och resten av citronklyftorna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Vill man kan man pressa potatisen till torsken och såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 1 burk saffranssås (à 280 g)
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2162 kJ / 526 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept