Torsk med saffranssås och sockerärter
Den här måltiden på torsk med saffranssås och sockerärter får en sprakande gul färg av saffran. Torsken blir extra saftig då den varma såsen hälls över fisken för att sedan avslutas i ugnen. Sockerärtorna kokas och blir ett knaprigt tillbehör till denna ihop med kokt potatis och en citronklyfta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
salt och peppar
1 citron
1 burk saffranssås (à 280 g)
150 g sockerärtor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Vill man kan man pressa potatisen till torsken och såsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2162 KJ / 526 kCal
Fett21 g
Salt1.97 g
Kolhydrater46 g
Protein32 g
Kommentarer
En enkel rätt att laga och med en god sås till
Eva
2015-03-22God sås!
Rosita
2015-03-19