Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Paolos pasta med karré och broccoli

Pasta med karré och broccoli som får extra sting av chili och vitlök. Köttet strimlas och får en fin färg efter att det brynts i en het panna. Därefter får det sjuda tillsammans med buljong och basilika innan en rykande het fläskkarré serveras med broccoli, färsk persilja och nykokt pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär köttet i strimlor. Häll mjölet på en tallrik. Salta och peppra köttet och vänd det i mjölet.
  3. Strimla basilikabladen. Skala och skiva broccolistammen och dela resten i små buketter.
  4. Häll häften av olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i köttet och bryn det i het panna. Lyft sedan över det på ett fat och lägg ner all broccolin. Tillsätt resten av olivoljan och låt broccolin steka tills den börjar mjukna. Pressa i vitlöken. Strö över basilikan och lite salt.
  5. Lägg tillbaka köttet i pannan. Häll över buljongen och låt det sjuda några minuter. Smaka av med salt och chiliflakes.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  7. Hacka persiljan. Skär salladen i bitar.
  8. Servera pastan rykande het med fläskkarré, broccoli och persilja. Servera salladen till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd pasta och vetemjöl utan gluten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Ringla gärna lite vinägrett över salladen och servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna tonnarelli)
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1/2 dl vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2432 kJ / 581 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer