Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Panzanellasallad (Italiensk brödsallad)

Gör en smarrig panzanellasallad genom att låta brödtärningarna få smak av en god rödvinslag och sedan blandas med bland annat vitlök, tomat, paprika och persilja. Passar utmärkt att servera med en god salami eller parmaskinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda en lag på vatten och rödvinsvinäger.
  2. Skär brödet i grova tärningar ca 3 x 3 cm och lägg dem i en bunke. Häll lagen över brödtärningarna.
  3. Dela och kärna ur paprikorna. Skölj och ansa salladslöken. Skär paprika och tomater i tärningar, strimla salladslöken.
  4. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, blanda vitlöken med olivolja, persilja och kapris, smaksätt med salt och peppar.
  5. Krama ur brödtärningarna och blanda dem med paprika, tomat, salladslök och dressing.
  6. Servera brödsalladen med salami eller parmaskinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor vitt lantbröd (helst en dag gammalt)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 2 bifftomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • salami eller parmaskinka til servering
Lag
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?