Panzanella - italiensk brödsallad

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
0
Panzanella - italiensk brödsallad

Tomater spelar huvudrollen i den italienska salladen panzanella som är en perfekt sommarlunch. Tomat, inlagd paprika, gurka och oliver smaksätts med en fräsch vinägrett och blir matigare och godare tillsammans med det rostade brödet. Toppa med basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Panzanella - italiensk brödsallad

Ingredienser

4 portioner
4   skivor ljust surdegsbröd
2 msk  olivolja
800 g  tomater (gärna olika färger)
1   gurka (à 350 g)
1   burk inlagd grillad paprika (à 200 g)
1   vitlöksklyfta
2 msk  rödvinsvinäger
1/2 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
1 dl  oliver
1/2   förp sardellfiléer i olja (à 80 g)
1   kruka basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Receptet har uppdaterats Juni 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1748 KJ / 420 kCal
Fett33 g
Salt2.76 g
Kolhydrater22 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Grön panzanella
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad caesarsallad
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Olivröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad tofu med paprikasalsa
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
China grill med gurka och jasminris
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga