Panzanella - italiensk brödsallad
Tomater spelar huvudrollen i den italienska salladen panzanella som är en perfekt sommarlunch. Tomat, inlagd paprika, gurka och oliver smaksätts med en fräsch vinägrett och blir matigare och godare tillsammans med det rostade brödet. Toppa med basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
800 g tomater (gärna olika färger)
1 gurka (à 350 g)
1 burk inlagd grillad paprika (à 200 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl oliver
1/2 förp sardellfiléer i olja (à 80 g)
1 kruka basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Receptet har uppdaterats Juni 2021.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1748 KJ / 420 kCal
Fett33 g
Salt2.76 g
Kolhydrater22 g
Protein8 g
Kommentarer