Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

20
1
Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

Panzanella är en italiensk sallad som kännetecknas av de goda stora bitarna bröd. Prova en vintrig variant med rostad sötpotatis, ädelost, dadlar, mandel och grönkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

Ingredienser

4 portioner
3
skivor 1-2 dygnsgammalt ljust surdegsbröd
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 krm
salt

Rostad sötpotatis

800 g
sötpotatis
2
röda lökar
2
vitlöksklyftor
1/2
finhackad röd peppar (chili)
2
kvistar rosmarin (2 kvistar rosmarin motsvarar ca 1 tsk torkad)
2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
250 g
grönkål
2 tsk
äppelcidervinäger
1 msk
olivolja
2 krm
salt
8
färska eller torkade dadlar
30 g
mandlar (30 g mandlar motsvara ca 1/2 dl)
100 g
ädelost

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktofri ädelost.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Pernilla

1/4/2021

Gott och fräscht!

Testa liknande recept