Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

29
2
Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

Panzanella är en italiensk sallad som kännetecknas av de goda stora bitarna bröd. Prova en vintrig variant med rostad sötpotatis, ädelost, dadlar, mandel och grönkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Panzanella med rostad sötpotatis och grönkål

Ingredienser

4 portioner
3 skivor 1-2 dygnsgammalt ljust surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm salt

Rostad sötpotatis

800 g sötpotatis
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd peppar (chili)
2 kvistar rosmarin (2 kvistar rosmarin motsvarar ca 1 tsk torkad)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g grönkål
2 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
2 krm salt
8 färska eller torkade dadlar
30 g mandlar (30 g mandlar motsvara ca 1/2 dl)
100 g ädelost

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktofri ädelost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Johanna

2021-03-20

Ljuvlig sallad där alla smaker gifter sig och man kan inte sluta äta. Kommer helt klart lagas fler gånger!

Pernilla

2021-01-04

Gott och fräscht!

Näringsvärde per portion

Energi 2360.5 KJ / 563.7 kCal
Fett 24.1 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 63.6 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept