Rostad sötpotatispanzanella med grönkål
Panzanella är en italiensk sallad som kännetecknas av de goda stora bitarna bröd. Prova en vintrig variant med rostad sötpotatis, ädelost, dadlar, mandel och grönkål.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
3 skivor 1-2 dygnsgammalt ljust surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 krm salt
Rostad sötpotatis
800 g sötpotatis
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd peppar (chili)
2 kvistar rosmarin (2 kvistar rosmarin motsvarar ca 1 tsk torkad)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g grönkål
2 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
2 krm salt
8 färska eller torkade dadlar
30 g mandlar (30 g mandlar motsvara ca 1/2 dl)
100 g ädelost
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktofri ädelost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360.5 KJ / 563.7 kCal
Fett24.1 g
Salt2.76 g
Kolhydrater63.6 g
Protein17 g
Kommentarer
Väldigt goda smakkombinationer! Hade nog velat ha krutongerna i samtidigt som ädelosten dock så att inte blev så mjuka.
Beatrice
2024-01-28Det här blev årets första middag och det ångrar jag inte! Supergott!
Fredrik
2024-01-01Bytte dalar mot torkade tranbär och rostade grönkålsbladen.
Anna
2023-08-14