Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pannkakssmet - Grundrecept till plättar och pannkakor

Pannkakssmet till plättar och pannkakor, detta väl beprövade grundrecept får pannkakorna att smaka som de ska! Med smör i smeten behöver du inget extra fett till gräddningen, dessutom ger det en härlig smak till plättarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 pannkakor eller 30 plättar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken.
  2. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet.
  3. Smält smöret och vispa ner i smeten. Du behöver då inte använda extra fett vid gräddningen.
  4. Hetta upp laggen. Häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan eller plättarna. Stek i ytterligare någon minut.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt smör till flytande margarin och mjölk till havredryck. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 10 pannkakor eller 30 plättar
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1412 kJ / 337 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer