Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pannkakor - grundsmet

Gör traditionella tunna pannkakor genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Stek smeten till tunna och smarriga pannkakor och servera med en söt sylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
  2. Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. Stek tunna pannkakor av smeten i en stek- eller pannkakspanna.
  3. Servera med sylt, bär eller frukt.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till en 40% minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Tips

1 sats ger ca 8-10 pannkakor beroende på storlek på stekpannan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • sylt, bär eller frukt till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1055 kJ / 252 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept