Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pannkakor

En barnsligt god klassiker, som blir en utmärkt torsdagsmiddag med ärtsoppa. Pannkakorna innehåller endast mjöl, ägg, mjölk och salt och ska serveras nygräddade med lite sylt och en klick grädde. Går även bra att ta med ut på picknick och äta kalla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
  2. Låt gärna smeten svälla cirka 30 minuter.
  3. Smält hälften av margarinet i en kastrull eller stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av margarinet till stekning av pannkakor.

För alla

Gör glutenfri: laga istället glutenfria pannkakor.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: gör pannkakor utan ägg.

Tips

Stek fattiga riddare av överbliven pannkakssmet.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 14 dl mjölk
  • 8 ägg
  • 75 g margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1504 kJ / 359 kCal