Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Palsternackssopppa med curry

Här är ett recept på en himmelskt god palsternackssoppa med curry som du svänger ihop på en halvtimme. Servera den lena och krämiga soppan med knaperstekt bacon och hackad persilja. Lika gott till lunch som middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka gul lök. Skala och skär palsternacka i grova bitar.
  2. Fräs lök och palsternacka med curry i smör i en stor kastrull, 3–4 minuter. Häll på vatten och kycklingfond. Låt småkoka under lock tills palsternackan är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Ta från värmen och mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten. Toppa med tärnat, knaperstekt bacon och hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 800 g palsternacka
  • 3/4 msk curry
  • 2 msk smör
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl konc kycklingfond
  • salt och peppar
  • 140 g tärnat, knaperstekt bacon
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?