Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Palmdahls vietnamesiska pho bo

Palmdahls vietnamesiska pho bo är nudlar och biff i buljong från det hälsosamma och smakrika asiatiska köket. Sockerärtor, böngroddar, jordnötter och örter är ingredienser som gör rätten salt och pigg.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Buljong: Skär citrongräs och ingefära i grova skivor. Koka upp vatten och fond tillsammans med citrongräs, ingefära och skalad och halverad schalottenlök. Låt stå och dra 1 timme.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet och spola dem i kallt vatten. Rör ner olja så att de inte klibbar ihop. Lägg i en skål.
  3. Skala och skär morot och lök i tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor. Lägg morot, lök, sockerärter och böngroddar i en skål. Hacka jordnötterna och lägg i en skål.
  4. Stek biffarna i smör i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda dem med salt och peppar. Låt svalna och skär dem i riktigt tunna skivor.
  5. Sila av buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp.
  6. Servera nudlarna i portionsskålar och toppa med strimlade grönsaker, böngroddar, örter och biff. Slå på het buljong och toppa med jordnötter och lime i klyftor. Vill man ha sin rätt lite mustigare och saltare ringlar man på lite fisksås. Eller för en hetare variant, se receptet het chilisås under Tips.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Tips

Het chilisås: Rör ihop finrivet skal och juice av 1 lime, 1 msk asiatisk fisksås, 3 msk socker, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1/2 röd urkärnad och finhackad chilifrukt i en skål.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g risnudlar
  • 1 tsk olja till nudlarna
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 50 g sockerärtor
  • 150 g färska böngroddar
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 skivor biff (à 150 g)
  • 1 msk smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl plockade örter (t ex koriander, basilika och mynta)
  • 1 lime i klyftor
  • ev asiatisk fisksås
  • ev het chilisås (se Tips nedan)
Buljong
  • 12 dl vatten
  • 0,8 dl konc kyckling- eller kalvfond
  • 3 citrongräs
  • 6 cm ingefära
  • 1 schalottenlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 557 kCal