Palmdahls vietnamesiska pho bo

94
8
Palmdahls vietnamesiska pho bo

Palmdahls vietnamesiska pho bo är nudlar och biff i buljong från det hälsosamma och smakrika asiatiska köket. Sockerärtor, böngroddar, jordnötter och örter är ingredienser som gör rätten salt och pigg.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Palmdahls vietnamesiska pho bo

Ingredienser

4 portioner
250 g risnudlar
1 tsk olja till nudlarna
1 morot
1 schalottenlök
50 g sockerärtor
150 g färska böngroddar
1 dl salta jordnötter
2 skivor biff (à 150 g)
1 msk smör till stekning
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl plockade örter (t ex koriander, basilika och mynta)
1 lime i klyftor
ev asiatisk fisksås
ev het chilisås (se Tips nedan)

Buljong

12 dl vatten
4/5 dl konc kyckling- eller kalvfond
3 citrongräs
6 cm ingefära
1 schalottenlök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Het chilisås: Rör ihop finrivet skal och juice av 1 lime, 1 msk asiatisk fisksås, 3 msk socker, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1/2 röd urkärnad och finhackad chilifrukt i en skål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Jacob

2023-01-07

Kan man ersätta köttet med något vegetariskt?

Gustaf

2021-01-12

Använde egen kycklingfond och kelp-nudlar. Mycket likt pho som jag ätit på restaurang. Tack!

Frederik

2020-11-10

Mycket god och uppskattad av hela familjen.

Näringsvärde per portion

Energi 2331 KJ / 557 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden