Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Palles soppa

Det här receptet på Palles soppa är en len, lite söt och mättande palsternackssoppa som du toppar med stekt lök och bacon. En delikat måltid som du kan äta till lunch eller middag alternativt i mindre portion till förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs palsternackor och lök i matfettet i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 15 min.
  3. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en mixer. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla baconen. Skölj och strimla salladslöken.
  5. Fräs bacon och salladslök utan extra matfett i en stekpanna.
  6. Toppa soppan med bacon- och lökfräset och servera med bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 palsternackor (5 st motsvarar ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/5 l grönsaksbuljong
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 knippa salladslök
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?