Palak paneer med tomat och halloumi

Betyg 4.7 av 5.
2175 personer har röstat
242
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2023

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller havreris
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2   tomater
2 msk  riven ingefära
3 msk  olivolja
2 msk  tomatpuré
1 msk  garam masala
390 g  krossade tomater
1 dl  vatten
2 dl  vispgrädde
1   grönsaksbuljongtärning
200 g  färsk spenat
400 g  halloumi eller grillost
2 krm  salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.

Receptet uppdaterat april 2021.

Gör så här

Tips

Fryst bladspenat kan ersätta den färska spenaten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
2175 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt bra recept! Brukar dock ha i en stor burk kokosmjölk, byta ut krossade tomaterna mot hela cocktailtomater på burk och krossa de för hand, skippa vattnet, addera en burk kikärtor, addera honung, ha i mycket mer krydda än i receptet för att få fram smakerna samt låta tillagningen ta mycket längre tid. Efter dessa förändringar så är det här en väldigt god rätt!

Andreas

2023-09-26

Väldigt gott,men receptet får mer smak om man gör klart dagen innan och låter grytan stå ett dygn.

Anna

2023-09-24

Jättegott, men dubblera mängden garam masala.

Anna

2023-09-17

Näringsvärde per portion

Energi3475 KJ / 830 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein28 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Palak paneer med halloumi och ris
Betyg 4.5 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pakhoras
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga