Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2023
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och halloumi utan laktos.
Receptet uppdaterat april 2021.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt bra recept! Brukar dock ha i en stor burk kokosmjölk, byta ut krossade tomaterna mot hela cocktailtomater på burk och krossa de för hand, skippa vattnet, addera en burk kikärtor, addera honung, ha i mycket mer krydda än i receptet för att få fram smakerna samt låta tillagningen ta mycket längre tid. Efter dessa förändringar så är det här en väldigt god rätt!
Andreas
2023-09-26Väldigt gott,men receptet får mer smak om man gör klart dagen innan och låter grytan stå ett dygn.
Anna
2023-09-24Jättegott, men dubblera mängden garam masala.
Anna
2023-09-17