Paj med rom och kaviar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Paj med rom och kaviar

Denna ljuvliga paj med rom och kaviar kommer få dina gäster på fall! Fördela bara torskrom, kaviar och stekt lök i pajskalet innan du häller på äggblandningen och gräddar i ugn. Servera din mumsiga paj och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda snabbt vetemjöl med margarin och vatten till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 4 port). Lägg en folieremsa runt kanten. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 minuter.
  2. Mosa torskrom med kaviar. Fördela detta över pajskalet. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en stekpanna. Fördela löken över rommen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och peppar. Häll äggblandningen över. Grädda ca 35 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk vatten
  • 1 burk torskrom (à ca 340 g)
  • 2 msk salt kaviar
  • 1 gul lök
  • olja
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan